Sokkeloinen koti sai remontissa uudet muodot ja pinnat – nyt arki toimii!

Labyrintissa on potentiaalia, tuumivat Iina ja Mikko. Remontissa töölöläiskotia avarrettiin rohkeasti. Sisustusta on rakennettu rauhassa kerros kerrokselta.

Teksti Riikka Siusluoto

Kuvat Anna Autio

Helsingin Töölöllä on omat erityiset piirteensä. Ei siis ihme, että karismaattinen arkkitehtuuri, vanhat emalimaalein koristellut portaikot sekä vehreät puistot tekivät Iinaan ja Mikkoon vaikutuksen jo vuosia sitten. Kiertely kantakaupungin eri alueilla johti siihen, että he löysivät Töölöstä sopivan osoitteen.

Kotiutuminen Kalliosta Töölöön kävi helposti. Asumisvuosia on jo nyt kertynyt useampia kuin he alussa osasivat odottaa. Asuntoon oli helppo ihastua, sillä se oli erittäin valoisa ja pohjaratkaisu toimiva. Huoneisto vaati kuitenkin remonttia, jotta arki kodissa olisi omannäköistä, esteettistä ja toimivaa.

”Katselin ulko-ovelta halliin ja pienen käytäväkeittiön suuntaan. Näkymä oli labyrinttimäinen, sillä muutaman neliön sisään oli mahdutettu viisi ovea ja liian monta seinää. Näimme kuitenkin asunnon kauneuden ja potentiaalin”, Iina kertoo ja lisää, että myös keittiön koko mietitytti.

28.04.2022

X