Alina maalasi Lundian kirjahyllyn indigonsiniseksi 19-vuotiaana. Hylly on matkannut mukana siitä lähtien. Facebook-kirppikseltä löytynyt ruotsalaisen Folke Ohlssonin nojatuoli on Alinan lempipaikka kotona. Seinällä on Karoliina Hellbergin taidetta.

Taidetta voi ostaa yhtä rohkeasti kuin designsohvia – inspiroidu taidehistorioitsijan kodista!

Taidehistorioitsija Alina Mänttärin kotona Helsingin Kalliossa parasta ovat taiteen lisäksi lapsuudenkodin sisustusaarteet. ”Rakastan sitä, että esineisiin kiintyy, että niillä on historia.”

Teksti Hanni Maula

Kuvat Jaanis Kerkis

Tuoreen Helsingin Sanomien uutisen mukaan Fleminginkatu elää renessanssiaan ja Helsingin Kallio on vääjäämättä ”punavuorelaistunut”. Tämän ilmiön on pannut merkille myös Taidemaalariliiton toiminnanjohtajana työskentelevä Alina Mänttäri, joka palasi nelisen vuotta sitten takaisin opiskeluaikojensa maisemiin Kallioon.

”Onhan Kallio toki muuttunut paljon kymmenessä vuodessa. Ei täällä silloin ollut lattebaareja vaan kaljakuppiloita. Pidän silti tästä urbaanista tunnelmasta. Tuntuu kuin olisin itsekin nuortunut uudelleen.”

Alina Mänttärille ja hänen kahdelle pojalle sopiva 72-neliöinen kolmio sijaitsee kiven heiton päässä Brahen kentästä – ja tuosta nyt niin trendikkäästä Fleminginkadusta. 1930-luvulla rakennetun talon leveät ikkunalaudat kutsuvat istumaan, ja huonekorkeus paikkaa rajalliset neliöt.

02.05.2021

X