Palkittu muotoilijakaksikko GamFratesi haluaa, että ostajalla syntyy heidän sohviinsa tai pöytiinsä oikea ja pitkäaikainen side

GamFratesi palkittiin vastikään kansainvälisessä Elle Deco -designgaalassa. Vuoden muotoilijoiksi valittuja Stine Gamia ja Enrico Fratesia yhdistää rakkaus italialaiseen ja tanskalaiseen muotoiluun. Deko tapasi parin työhuoneellaan vuonna 2017.

Teksti Martina Hunglinger, Toimittaneet: Ann-Mari Lehtonen ja Aino Loikkanen

Kuvat Mads Mogensen

Tanskalaisen Stine Gamin ja italialaisen Enrico Fratesin muodostama designduo GamFratesi palkittiin vastikään Elle Decon kansainvälisellä muotoilupalkinnolla, kun heidät valittiin vuoden muotoilijoiksi. Palkinnon perusteluissa arvostettiin kaksikon tapaa luoda ja vaalia hyvää suunnittelua sekä jo pitkään ikään ehtinyttä yhteistyötä.

Deko vieraili kaksikon työhuoneella vuonna 2017. Tällöin pariskunta kertoi, että pyrkimys luoda jotakin pysyvämpää on johtanut siihen, että GamFratesin ideoista vain harvat päätyvät lopputuotteeksi saakka. Pariskuntaa ohjaa ajatus siitä, että on parempi jättää puolivillainen työ kesken kuin viedä se loppuun – ja olla tyytymätön lopputulokseen.

”Parhaaseen lopputulokseen päätymisen takana on usein paljon puhetta ja erimielisyyksiä. Suurin osa ajastamme kuluukin outojen ideoiden heittelyyn, piirtämiseen ja prototyyppien rakentamiseen”, Stine kertoo.

27.08.2020

X