Riitelettekö tekin rahasta? Katrin mies tienaa enemmän ja nokittelee asiasta joka käänteessä 

Rahasta riiteleminen on parisuhteissa todella yleistä. Pariterapeutti neuvoo, millä keinoin tulehtuneen tilanteen saisi ratkaistua.

Teksti Kristiina Walstén

Kuvat iStockphoto

”Olemme tavallinen pariskunta, jonka lähes viikoittainen riidanaihe on puolisoni suurempi varallisuus. Asia tulee esille aina, kun jotain ollaan hankkimassa esimerkiksi kotiin. Kun olemme jossain vierailulla, puolisoni ei malta olla mainitsematta, miten minulla on ollut työttömyyttä elämässäni ja olen se ”vähempiosainen”. Samalla hän mielestäni pönkittää omaa egoaan noilla viittauksilla.

Miten voisin keskusteluissa edetä aikuisten ihmisten tapaan? Vai onko puolisollani aina oikeus väheksyä minua vain siitä syystä, että minä tuon talouteen vähemmän rahaa kuin hän? Asia on minua alkanut kalvaa jo öisinkin, sillä tuota nokittelua on käyty jo useamman vuoden. Voiko näistä asioita keskustella esimerkiksi pariterapiassa?” kysyy Katri, 44.

Paripsykoterapeutti Minna Jaakkola Väestöliitosta kertoo, että kumppaneiden eri suuruiset tulot tai toisen suurempi varallisuus on aivan yleistä. Sillä ei pitäisi olla estettä yhteisen elämän perustamiseen tai yhdessäoloon.

07.12.2021

X