Italialainen papukeitto
Italialaisessa papukeitossa on punaista lehtikaalta, joka värjää keiton punajuuren punaiseksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Italialainen papukeitto:
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- ¼ tl chilihiutaleita
- 2 rkl öljyä
- 1 tomaatti
- 1 kesäkurpitsa
- 200 g lehtikaalia
- 1 tlk (285 g) valkoisia papuja
- ½ ruukkua lehtipersiljaa
- 1 l kasvislientä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Päälle
- parmesaanijuustolastuja
Valmistusohje
Italialainen papukeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuullota öljytyssä kattilassa hienonnettu valkosipulinkynsiä, porkkanoita ja chilihiutaleita noin 5 minuuttia.
2. Kuutioi pestyt tomaatit ja kesäkurpitsa, lisää kattilaan ja kuullota pari minuuttia. Pese ja leikkaa lehtikaalista kova ruoti pois ja suikaloi ohuiksi.
3. Lisää kattilaan lehtikaalit, huuhdellut pavut, hienonnettu lehtipersilja ja kasvisliemi. Keitä 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Vuole keiton päälle parmesaanilastuja ja tarjoa rouheisen pataleivän kanssa.
Lisää reseptejä:
Papukeitto Mustapapukeitto Ruoka.fi: Marokkolainen papukeitto (Harira)
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italialainen papukeitto
Alkoi vähän kielikorvaa särkeä, kun luin sanan kaalta. Emmehän sano esim. viilistä viiltä vaan viiliä. Iitse reseptissä sana oli taivutettu oikein.
Nimimerkki tarkkana kuin porkkana