Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lehtikaalikeitto

Lehtikaalikeitto mukailee suositun pinaattikeiton ohjetta. Pakastettu lehtikaali on edullista ja riittoisaa keittoainesta. Lisää keiton päälle keitetty kananmuna.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lehtikaalikeitto

  • 1 sipuli
  • 50 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 500 g pakastettua lehtikaalia
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustkottipähkinää

Lisäksi

  • 4 keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

Lehtikaalikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna 50 grammaa voita kattilassa ja pais­ta sipulit pehmeiksi. Lisää kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja hyvin sekoittaen ja anna niiden kiehahtaa hetki, mutta älä ruskista.
  3. Vatkaa joukkoon litra maitoa muuta­massa erässä, lisää kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 mi­nuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää keittoon 500 grammaa pakastettua lehti­kaalia. Hauduta keskilämmöllä välil­lä kattilan pohjaa myöten sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta lehtikaalikeitto teelusikallisella suolaa ja neljäsosa teelusikallisella jauhettua muskottipähkinää.
  5. Laita neljä kananmunaa varovasti kie­huvaan veteen ja keitä 5–6 minuut­tia. Jäähdytä munat juoksevalla kylmällä vedellä. Kuori ja halkaise munat, laita munat keittoannoksiin ennen tarjoilua.

Vinkki! Tarjoa lehtikaalikeitto yön yli sämpylöiden kera.

lehtikaalikeitto

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.

Lue myös Anna.fi: Lehtikaaliminestrone


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lehtikaalikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.