Raparperijuoma
Raparperijuoma säilöö kesän maun talteen. Mausta raparperijuoma haluamallasi tavalla esimerkiksi mintulla, vaniljalla, kanelilla tai inkiväärillä ja lisää sokeria oman makusi mukaan.
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Raparperijuoma:
- 1 kg raparperinvarsia
- 2 sitruunaa
- 1 nippu mintunoksia, kanelitanko, vaniljatanko tai pala tuoretta inkivääriä
- 3 l keitettyä vettä
- 4 dl sokeria (puolet tummaa sokeria)
Valmistusohje
- Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
- Kiehauta vesi. Lisää joukkoon mausteet sekä kuoritut, viipaloidut sitruunat ja sokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Kaada liemi paloiteltujen raparperien päälle ja anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
- Siivilöi pullota ja pullota raparperijuoma. Tarjoa raparperijuoma janojuomana sitruunanmakuisella kivennäisvedellä tai vedellä laimennettuna. Raparperipaloja voi käyttää leivonnaisten täytteenä tai tarjota jäätelön kera.
Katso myös: Raparperijuoma virkistää
Anna.fi/ruoka: Raparperimehu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperijuoma