Aasen sherrysydämet (Sherryhjerter)
- Kasvis
Ainekset
- 3 munankeltuaista
- 2 dl sokeria
- 2 dl sherryä
- 250 g voita tai margariinia
- noin 6 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
- munaa tai munanvalkuaista
- mantelirouhetta
Valmistusohje
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Murenna rasva ja jauhot keskenään murumaisiksi ja sekoita tämä munavaahtoon. Lisää sherry.
- Anna taikinan olla peitettynä yön yli viileässä.
- Kauli taikina jauhotetuilla pöydällä noin 2-3 mm paksuksi levyksi. Ota sydänmuotilla sydämiä. Jos haluat, painele keskelle pyöreä reikä esimerkiksi omenaporalla. Voitele vatkatulla valkuaisella ja paista 175 asteessa 7-8 minuuttia.
- Säilytä sherrysydämiä tiiviskantisessa rasiassa, niin ne pysyvät rapeina.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aasen sherrysydämet (Sherryhjerter)