Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruskistettu voi -piparkakkutaikina

Ruskistettu voi -piparkakkutaikina on perinteisen piparitaikinan luksusversio. Ruskistettu voi tuo makuun herkullisen makuvivahteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Ruskistettu voi -piparkakkutaikina

  • 150 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 ½ dl tummaa siirappia
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • ½ tl maustepippuria
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Ruskistettu voi -piparkakkutaikina valmistuu helposti näin:

  1. Ruskistettu voi: Sulata 150 grammaa voita pienessä kattilassa ja kuumenna, kunnes se alkaa vaahdota ja tuoksuu paahteiselta. Kaada kulhoon ja siirrä jääkaappiin 30–40 minuutiksi. Kun voi on hieman jähmettynyt, vatkaa se sileäksi. Koostumus muistuttaa huoneenlämpöistä voita.
  2. Vatkaa pehmeää ruskistettua voita, kahta desilitraa fariinisokeria ja desilitraa ruokosokeria kulhossa muutaman minuutin ajan. Lisää puolitoista desilitraa tummaa siirappia ja sekoita tasaiseksi. Riko joukkoon kaksi kananmunaa yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa kaksi teelusikallista jauhettua inkivääriä, kaksi teelusikallista kanelia, teelusikallinen neilikkaa, puoli teelusikallista maustepippuria, 500 grammaa vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa. Sekoita voiseoksen joukkoon. Kun taikina on tasaista, muotoile ruskistettu voi -piparkakkutaikina paksuksi levyksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  4. Leivo haluamasi muotoiset piparkakut ja paista niitä 160 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

Vinkki! Ruskistettu voi -piparkakkutaikina sopii hyvin pitsipipareiden leivontaan.

ruskistettu voi piparkakkutaikina

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.

Lue myös Anna.fi: Vaaleat piparkakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruskistettu voi -piparkakkutaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.