Blonditiinan nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl

Blonditiinan nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl 

30
min
4 annosta
alle 30 min
Nyhtökaura on kevään hypetetyin ruokajuttu. Blonditiinan keittiössä se yhdistettiin toiseen ruokatrendiin, eli kulhoruokaan. Syntyi itämaisittain maustettu Pulled Oats Bowl eli nyhtökaurakulho.

Ainekset

250 g maustamatonta nyhtökauraa
3-5 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 1/2 dl Pad Thai - vokkikastiketta
1/2-1 tl Sriracha-chilikastiketta

Lisäksi

3 dl villiriisiä
vettä, suolaa
1 pussi itämaista salaattisekoitusta
(oliiviöljyä)
(balsamicoa)
4 retiisiä
kurkkuviipaleita
(mustia seesaminsiemeniä)

Valmistusohje

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä mausteita hetki. Lisää pannulle nyhtökaura ja kypsennä sitä käännellen pari, kolme minuuttia. Lisää vokkikastike ja lisää tulisuutta Sriracha-kastikkeella makusi mukaan.

3. Jaa keitetty riisi ja maustettu nyhtökauraseos neljään aamiaiskulhoon.

4. Pyöräytä salaattisekoitus halutessasi öljy-balsamicoseoksessa ja nostele kauniisti päällimmäiseksi kuhloon. Koristele annokset retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä halutessasi vielä mustilla seesaminsiemenillä.