Japanilaiset hodarit
Japanilaiset hodarit täytetään chorizo-makkaroilla ja kaalisalaatilla. Maukkaat hodarit saavat japanilaista vivahdetta wasabimajoneesista ja gomashiosta eli seesaminsiemensuolasta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Hot dogit:
- 10 hot dog -sämpylää
- 10 chorizo-raakamakkaraa
Kaalislaw
- 300 g kerä- tai varhaiskaalia
- ½ pieni sipuli
- ¼ tl suolaa
- 2-3 rkl japanilaista Kewpie- majoneesia tai tavallista majoneesia
- 1 tl sitruunamehua
Wasabimajoneesi
- 1 dl japanilaista Kewpie-majoneesia tai tavallista majoneesia
- 1 rkl wasabitahnaa
Gomashio eli paahdettu seesaminsiemensuola
- 2 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
- ½ tl sormisuolaa
Lisäksi
- kevätsipulia
Valmistusohje
Japanilaiset hodarit tehdään helposti näin:
1. Valmista briossitaikinasta pitkulaiset hot dog -sämpylät. Tee kaalislaw. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi sipulin kanssa ja nosta kulhoon. Lisää suola. Hakkaa perunanuijalla, jotta kaali mehustuu. Sekoita joukkoon majoneesi ja sitruunamehu. Anna maustua tarjoiluun saakka.
2. Nosta makkarat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Sekoita wasabimajoneesi. Paahda seesaminsiemeniä hetki kuivalla pannulla. Mausta siemenet sormisuolalla.
3. Pistele makkaroihin haarukalla reikiä ja paista kypsiksi öljytilkassa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia useasti käännellen.
4. Halkaise sämpylät ja paahda kevyesti kuivalla pannulla. Täytä hodarit lämpimillä makkaroilla ja kaalisalaatilla. Pursota päälle wasabimajoneesia ja ripottele pinnalle paahdettua seesaminsiemensuolaa ja hienonnettua kevätsipulia.
Kokeile myös muita maukkaita katuruokareseptejä: Aasialaiset hot dogit Kanahampurilainen Possusliderit Ruoka.fi: Hot dogit ja friteerattu sipuli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Japanilaiset hodarit