1. Höylää ensin sata grammaa punakaalia juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon puolikkaan limetin mehu, kaksi teelusikallista oliiviöljyä sekä 1/4 teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Anna maustua muiden valmistelujen ajan.
2. Valmista avokadomajo. Halkaise yksi kypsä avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäosa korkealaitaiseen kulhoon. Lisää joukkoon puolikkaan limetin mehu ja kaksi ruokalusikallista majoneesia. Soseuta huolella tasaiseksi ja siirrä pursotinpulloon. Pilko kaksi tomaattia ja viipaloi yksi jalapeno.
3. Ota neljä hot dog -sämpylää. Leikkaa sämpylöiden kylkeen syvä viilto, mutta älä leikkaa kokonaan läpi. Lämmitä sämpylät uunissa, mikrossa tai höyrykattilan siiviläosassa kannen alla. Kuumenna neljä kuoretonta chorizonakkia tai maustettua hot dog -grillimakkaraa paistamalla, höyryttämällä tai keittäen.
4. Lusikoi halkaistujen sämpylöiden väliin punakaaliseosta ja nosta päälle kuumat nakit tai makkarat. Ripottele päälle lisäksi tomaattia, jalapenoa ja korianteria. Viimeistele mexican hot dog avokadomajolla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2022.
Lue myös: Hot dog on suosittu katuruokaherkku – tuunaa hodarit erilaisilla täytteillä
Lue myös Anna.fi: Hyvä hampurilainen vaatii rinnalleen arvoisensa lisukkeet – listasimme parhaat ohjeet ja ideat, jotka viimeistelevät maukkaan burgeriaterian
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mexican hot dog