Karviaiskakkuset
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 150 g mantelimassaa
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
karviaishillo:
- 5 dl karviaisia
- ½ dl vettä
- 1 ½ dl hillosokeria
kuorrutus:
- 25 g voita/margariinia
- ½ dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
- Mittaa peratut karviaiset, vesi ja hillosokeri kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia ja anna jäähtyä.
- Nypi mantelimassa, voi, sokeri ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
- Mittaa kuorrutuksen ainekset kulhoon ja nypi keskenään muruiseksi seokseksi.
- Jaa taikina 12 palloseksi. Painele taikinapalat muffinipellille tai leivosvuokiin. Lusikoi vuokiin jäähtynyttä karviaishilloa.Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaiskakkuset