Loimulohipatee
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 100 g sulatettua voita
- 700 g loimutettua lohta
- ½ luomusitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- noin 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Poista loimulohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Nosta lohipalat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä.
2. Lisää joukkoon puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Lisää sulatettu voi, ricottajuusto, puristettu valkosipulinkynsi sekä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria.
3. Jauha ainekset tasaisen hienoksi soseeksi. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Levitä seos yhteen isompaan tarjoiluvuokaan tai pieniin tarjoiluastioihin. Anna maustua viileässä peitettynä yön yli tai vähintään 4 tuntia. Tarjoile levitteen muodossa esimerkiksi paahdettujen lapinrieskapalojen tai palttoonappien kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Loimulohipatee