Mantelihyrrät
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
- noin puolet 5 dl:n pullataikinasta (katso linkki ohjeesta)
Täyte
- 150 g mantelimassaa
- 0.5 dl kuumaa vettä
Pinnalle
- kananmuna
- mantelirouhetta tai -lastuja
Valmistusohje
Mantelihyrrät ovat somia kierrepullia, jotka täytetään mantelimassalla ja koristellaan mantelirouheella.
1. Valmista ja kohota pullataikina ohjeen mukaan. Murenna mantelimassa kulhoon. Pehmennä massa sekoittamalla joukkoon keitettyä, kuumaa vettä.
2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä mantelimassa taikinalevylle. Käännä taikinalevy kahtia. Leikkaa taikinapaketti taikinapyörällä nauhoiksi. Kiedo nauhat päistään kierteille ja käännä rinkeleiksi.
3. Kohota mantelihyrriä liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja ripota päälle mantelirouhetta tai -lastuja. Paista mantelihyrriä 250 asteessa kymmenen minuuttia.
Kokeile myös muita ihania pullareseptejä:
Sitruunapitko
Mustikkapullat
Tahmeat herkkupullat
Ruoka.fi:Pistaasipullat
Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelihyrrät