Marokkolainen kasvistagine
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
Ainekset
- 2-3 isoa porkkanaa
- 10 pikkusipulia
- rasia kirsikkatomaatteja
- 20 pientä perunaa
- 300 g lanttua tai naurista
- 3-6 valkosipulinkynttä
- 2-3 dl sieniä: kantarelleja, suppilovahveroita tai siitakkeita tai 1 dl kuivattuja sieniä
- 1 tlk säilöttyjä kik-herneitä
- 1 dl rusinoita
- 1 sitruuna
- 1-2 kanelitankoa
liemi:
- ½ l kasvis- tai kanalientä
- 1 rkl kasvis- tai kanalientä
- 2-3 tl glögimaustetta
- 1 tl (savustettua) paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl kurkumaa
Valmistusohje
Marokkolainen kasvistagine
- Kuori, kuutioi tai lohko kasvikset. Hienonna valkosipuli. Voitele tagine- tai uunipata öljyllä ja pane kasvikset kerroksittain pataan. Pane kik-herneet, sitruunalohkot ja rusinat pataan päällimmäiseksi. Piilota kanelitanko kasvisten sekaan.
- Sekoita keskenään kuuma kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kaada liemi kasvisten päälle.
- Pane pata 200 asteiseen uuniin ja kypsennä ruokaa noin 1 ½ tuntia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen kasvistagine
Puoli litraa kana-tai kasvislientä
1 rkl kana -tai kasvislientä
Onkohan tässä tullu joku ajatusvirhe?
Tää oli outo setti. Syödäänkö Marokossa lanttua? Ja glögimauste oli kun pientä kiveä ruoan seassa.