Osso buco milanolaisittain
Tämä tomaattinen lihapata, osso buco tulee Milanosta, Pohjois-Italiasta. Naudanpotkat muhivat isojen mehevien tomaattien ja yrttien kanssa suussa sulavaksi herkuksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Osso buco:
- 4-6 naudanpotkaviipaletta
- vehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 3 dl lihalientä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 lehtisellerin vartta
- 3 rkl voita
- 4 rkl oliiviöljyä
- 6 isoa tomaattia
- q nippu tuoretta persiljaa
- 2 dl valkoviiniä
- 2 laakerinlehteä
- ½ tl timjamia ja oreganoa
Pinnalle
- 2 sitruunan raastettu kuori
- nippu persiljaa
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Osso buco tehdään helposti näin:
1. Nosta lihat huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Tee potkakiekkojen ulkoreunan kalvoon viillot, jotteivät ne käpristy. Sekoita jauhoihin suola ja pippuri. Kääntele lihaviipaleet jauhoissa.
2. Ruskista lihat voi-öljyseoksessa. Nosta lihat uunipataan. Huuhtele pannu kuumalla lihaliemellä ja kaada liemi lihojen päälle pataan.
3. Kuori ja leikkaa sipulit, valkosipulit ja lehtisellerin varret kuutioiksi. Kuullota öljyssä. Kalttaa ja halkaise tomaatit. Koverra pois siemenet ja leikkaa malto kuutioiksi. Hienonna persilja. Lisää tomaatit ja persilja valkoviinin, laakerilehtien ja mausteiden kera pataan. Lisää tarvittaessa nesteenä esimerkiksi lihalientä. Anna lihojen hautua kannen alla 175-asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Potkat ovat kypsiä, kun luu irtoaa ja liha on mureaa.
4. Raasta kuori pestyistä sitruunoista ja hienonna persilja. Raasta valkosipulinkynnet. Sekoita ja ripottele pataan ennen tarjoilua.
Katso myös: Italialainen suklaakakku
Katso myös Anna.fi/ruoka: Paras pataruoka x 5: mausteisen maukkaat ja mehevät liha- kasvis- ja kalapadat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Osso buco milanolaisittain