Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruuna-oliiviöljykakku

Sitruuna-oliiviöljykakku maustetaan veikeästi timjamilla. Leivonnainen on öljyn ansiosta supermehevä ja kostea.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Sitruuna-oliiviöljykakku

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 4 rkl timjamia hienonnettuna

Koristelu

  • 200 g ranskankermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 l mansikoita
  • 2 rkl syötäviä kukkia

Valmistusohje

Sitruuna-oliiviöljykakku valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita kuivat ainekset eli kolme desilitraa vehnäjauhoja, kaksi desilitraa sokeria, teelusikallinen leivinjauhetta, teelusikallinen vaniljasokeria, teelusikallinen kardemummaa, puoli teelusikallista ruokasoodaa ja puoli teelusikallista suolaa kulhossa lusikalla. Lisää loput ainekset eli puolitoista desilitraa oliiviöljyä, kaksi kananmunaa, puolitoista desilitraa kreikkalaista maustamatonta jogurttia, kahden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu sekä neljä ruokalusikallista timjamia hienonnettuna ja sekoita kevyesti kaikki ainekset tasaiseksi.
  2. Kaada taikina 11⁄2 litran vetoiseen korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Sekoita 200 grammaa ranskankermaa ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria ja levitä se kakun päälle. Koristele sitruuna-oliiviöljykakku marjoilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Leivo myös mehukas oliiviöljy-unikonsiemenkakku.

sitruuna-kesäkurpitsakakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2023.

Lue myös Anna.fi: Kesäkurpitsa-pähkinäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruuna-oliiviöljykakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.