Reseptit
yli 60 min
12

Mehukas oliiviöljy-unikonsiemenkakku

Oliiviöljy sopii tuliaiseksi ja tulee aina tarpeeseen. Monikäyttöinen öljy toimii mausteena mutta myös maukkaana lisänä kesäisessä leivonnassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Oliiviöljy-unikonsiemenkakku:

2 1/2 dl sokeria
2 dl oliiviöljyä
3 kananmunaa
2 sitruunan raastettu kuori
4 rkl unikonsiemeniä
1 dl maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Aloita vatkaamalla oliiviöljy ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat sekaan yksitellen hyvin vatkaten.

2. Lisää sitruunoiden raastettu kuori, unikonsiemenet sekä jogurtti ja sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2 l). Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 55 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.

Mehevät kahvikakut leivot myös näillä ohjeilla:

rosmariini-oliivioljykakku

Rosmariini-oliiviöljykakku

sitruunakakku

Sitruunakakku

helppo maustekakku

Helppo maustekakku

Anna.fi: Mantelikakku ja marjoja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehukas oliiviöljy-unikonsiemenkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X