Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehukas oliiviöljy-unikonsiemenkakku

Oliiviöljy sopii tuliaiseksi ja tulee aina tarpeeseen. Monikäyttöinen öljy toimii mausteena mutta myös maukkaana lisänä kesäisessä leivonnassa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Oliiviöljy-unikonsiemenkakku:

  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 3 kananmunaa
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 4 rkl unikonsiemeniä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Aloita vatkaamalla oliiviöljy ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat sekaan yksitellen hyvin vatkaten.

2. Lisää sitruunoiden raastettu kuori, unikonsiemenet sekä jogurtti ja sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2 l). Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 55 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.

Mehevät kahvikakut leivot myös näillä ohjeilla:

rosmariini-oliivioljykakku

Rosmariini-oliiviöljykakku

sitruunakakku

Sitruunakakku

helppo maustekakku

Helppo maustekakku

Anna.fi: Mantelikakku ja marjoja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehukas oliiviöljy-unikonsiemenkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.