Paahdettu ruusukaalisalaatti ja saksanpähkinävoi
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 600 g ruusukaaleja
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl siideriviinietikkaa
- 1 oksa tuoretta timjamia
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
Saksanpähkinävoi
- 3 rkl saksanpähkinöitä
- 25 g voita
Valmistusohje
1. Pese ruusukaalit ja leikkaa niistä kannat ohuesti. Poista tarvittaessa päällimmäiset lehdet. Viipaloi ydinosa pitkittäin kolmeen osaan. Kiehauta teflonpintaisessa kasarissa 1 dl vettä ja lisää joukkoon ruusukaalit. Nosta kansi päälle. Höyrytä ruusukaaleja minuutin verran puolikypsiksi.
2. Valmista saksanpähkinävoi. murskaa pähkinät pakastepussissa kaulimen avulla. Notkista pehmeä voi ja sekoita pähkinämurskan joukkoon.
3. Poista kattilan kansi ja anna kosteuden höyrystyä pois. lisää oliiviöljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi ruusukaalien joukkoon ja kääntele, kunnes kaalit saavat hieman väriä. Nosta kasari syrjään liedeltä.
4. Mausta siideriviinietikalla, hienonnetulla tuoreella timjamilla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
5. Nosta kaalit tarjoilukulhoon ja nostele päälle hasselpähkinävoita nokareina. Tarjoa heti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu ruusukaalisalaatti ja saksanpähkinävoi
Pien erehdys resptisä saksanpähkinävoita valmesiteetn mutta hasselpähkinää lisätään lopuksi 🙂 Lupaava ohje, aion pitätytyä saksanpähkinässä, kun kokeilen tätä.