Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetty kukkakaali

Höyrytetty kukkakaali ja ruskistettu voi on herkkuruoka, joka kruunataan keitetyillä kananmunilla. Kaupoista löytyy upeita erivärisiä kukkakaaleja, joten ilottele halutessasi väreillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Höyrytetty kukkakaali

  • 2 kukkakaalia
  • 6 kananmunaa
  • 100 g voita
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Höyrytetty kukkakaali valmistuu helposti näin:

1. Ota kaksi kukkakaalia. Revi kukkakaalin kukinnot erilleen ja ota talteen myös lehdet. Aseta kukkakaali höyrykoriin ja laita päälle lehdet. Höyrytä kypsäksi, noin 10 minuuttia riittää.

2. Keitä kuusi kananmunaa koviksi.

3. Ruskista sata grammaa voita pilkkomalla voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata voi kattilassa ja nosta lämpöä sen verran, että voi lähtee ruskistumaan, mutta ei kuitenkaan pala.

4. Voi vaahtoaa ensin voimakkaasti ja sen jälkeen se aloittaa ruskistumisen. Sekoita voita puukauhalla koko ajan ja nosta välillä kattila ilmaan, hetkeksi irti levystä. Kun voi tuoksuu paahteiselta ja on kauniin ruskeaa, se on valmista.

5. Asettele kukkakaalit tarjoiluvadille, ripottele päälle teelusikallinen suolaa ja lisää päälle kuoritut, halkaistut munat. Pirskottele päälle ruskistettua voita.

Vinkki! Tarjoa höyrytetty kukkakaali paahdetun siian kanssa.

höyrytetty kukkakaali ja ruskistettu voi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2022.

Lue myös Anna.fi: Kukkakaali on keventäjän kaveri – 5 ohjetta, joiden avulla loihdit kukkakaalista hyvää ja herkullista tarjottavaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetty kukkakaali

Sinun täytyy kommentoidaksesi.