Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkana uunissa

Porkkana paahtuu uunissa ihanan makeaksi. Helppo lisuke sopii melkein mille vain. Mausteilla saat porkkanoihin aina uutta jujua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porkkana uunissa

  • 1 kg porkkanoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ¾ tl suolaa

Lisäksi

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Porkkana uunissa valmistuu helposti näin:

  1. Pese kilo porkkanoita ja kuori ne halutessasi. Leikkaa porkkanat pitkittäin neljään osaan. Sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista oliiviöljyä ja 3/4 teelusikallista suolaa. Levitä porkkanat tasaisesti yhteen kerrokseen leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Valuta päälle ruokalusikallinen hunajaa tai vaahterasiirappia. Nosta pelti uuniin ja paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja saaneet hieman paahteista väriä. 
  2. Levitä paahdetut porkkanat laakealle vadille. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Vinkki! Tarjoa porkkana uunissa paahdettuna esimerkiksi appelsiinikanan kanssa.

Lue myös Anna.fi: Paahdetut porkkanat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkana uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.