Pannacotta-jäädyke
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 3.3 dl kahvikermaa
- vaniljatanko
- 4 liivatelehteä
- 100 g valkosuklaata
- 1 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- (½ dl munalikööriä)
Valmistusohje
- jäätymisaika yön yli
- Pane liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja vedä kuoren sisäpinnalta siemenet veitsen kärjellä. Mittaa kahvikerma kattilaan. Lisää vaniljatanko ja siemenet. Kiehauta kerma, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa.
- Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan. Mausta sokerilla ja munaliköörillä.
- Vaahdota kuohukerma ja sekoita se keitettyyn, jäähtyneeseen kermaseokseen. Kaada seos vuokaan tai maljoihin ja anna jäähtyä pakastimessa foliolla peitettynä.
- Irrota tarjolle tuotaessa vuoasta ja tarjoa marinoitujen mansikoiden kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pannacotta-jäädyke