Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Semifreddo

Italialainen semifreddo on ihastuttava jälkiruoka, joka sopii yhtä hyvin helteiseen kesäpäivään kuin talviseksi makeaksi herkuksi, joka odottaa pakastimessa. Se on jäätelön ja kastikkeen välimaastosta. Semifreddon kuuluu jäädä löysäksi sisältä, eikä sen ole tarkoitus kohmettua jäätelön tapaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Semifreddo

  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 3 dl mustikoita
  • 2 dl vadelmia

Marengit

  • 4 valkuaista
  • 2 dl erikoishienoa sokeria (esim. Siro)

Koristelu

  • marjoja
  • yrttejä
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Semifreddo tehdään helposti näin:

  1. Vatkaa neljä deslitraa kuohukermaa löysäksi vaahdoksi ja nosta kulho jääkaappiin.
  2. Ota neljä kananmunaa. Erottele keltuaiset huolellisesti metallikulhoon ja säästä valkuaiset marenkia varten. Tee vesihaude. Lisää kattilan pohjalle vettä ja nosta päälle metallikulho niin, ettei pohja kosketa vettä. Anna alla olevan veden poreilla rauhassa. Lisää kaksi deslitraa sokeria ja vatkaa kunnes seos vaalenee ja kuohkeutuu. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista vielä noin seitsemän minuuttia kunnes vaahto on jäähtynyt. Mausta seos yhdellä raastetulla sitruunankuorella ja kääntele vaahdotettu kerma muna-sokerivaahdon joukkoon.
  3. Murskaa kolme desilitraa mustikoita ja kaksi desilitraa vadelmia kulhossa kevyesti sekaisin haarukalla.
  4. Kaada kahden litran pakastuksen kestävään astiaan vuorotellen vaahtoa ja marjamurskaa. Taittele kelmu pinnan päälle ja nosta pakastimeen viideksi tunniksi. Seos jäätyy osittain viidessä tunnissa (riippuen pakastimen kylmyydestä).
  5. Tee sillä aikaa valkuaisista marenkeja. Vaahdota neljä valkuaista. Lisää kaksi deslitraa erikoishienoa sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Lusikoi täyte pursotinpussiin.
  6. Pursota haluamasi mallisia marenkeja leivinpaperin päälle.
  7. Esilämmitä uuni ajoissa, sillä marenkitaikina ei kestä seisottamista. Paista marengit hyvin miedossa lämmössä tasalämmöllä 90 asteessa uunin keskitasolla noin kaksi tuntia. Anna jäähtyä ja säilytä marengit kuivassa paikassa. Ne säilyvät tiiviissä rasiassa rapeina viikkoja.
  8. Ota semifreddo pakastimesta ja lusikoi sitä jälkiruokamaljoihin. Murusta marenkia semifreddon pinnalle. Voit koristella jälkiruoka-annokset marjoilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2021.

Lue myös: Jäätelö on suomalaisten suosikkiherkku – tuunaa valmisjätskit uusiksi makuelämyksiksi

Lue myös Anna.fi: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Semifreddo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.