Perunamusaka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
pinnalle:
- 1.5 l perunasosetta
- 2.5 dl kolmen juuston ruokakermaa
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
pohjalle:
- 400 g lammasjauhelihaa
- 2 kpl sipuleita
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 1 kpl munakoisoa
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- rouhittua mustapippuria
- 1 kpl kanelitanko
- 250 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- oreganoa
- tai timjamia
Valmistusohje
Peruna-musaka valmistuu näin helposti:
- Kuori ja silppua täytettä varten sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi munakoiso. Kaada munakoisokuutiot kulhoon ja ripota päälle 1 tl suolaa. Anna hikoilla viitisen minuuttia, huuhdo ja kuivaa. Paahda jauheliha, munakoisokuutiot ja sipulisilppu. Lisää mausteet ja tomaatit. Hauduta noin 15 minuuttia. Poista kanelitanko.
- Kaada lihaseos uunivuokaan. Sekoita juustokerma ja parmesaani perunasoseeseen. Lusikoi seos jauhelihaseoksen päälle vuokaan, Kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta saa väriä.
- Jos perunasosetta ei ole saatavilla, voi lihaseoksen pinnalle levittää pussillisen pakastettua juustoperunaseosta.
- Ohjeesta tulee 1 iso tai 2 normaalikokoista uunivuokaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunamusaka
Jostain syystä tämä perunavuoka-ohje on kokonaan unohtunut ruokasivuilta.
Siirapilla makeutettu perunavuoka yli jääneestä perunamuusista.
Pienet perunamuusierät kannattaa piilottaa taikinoihin tai muihin sopiviin ruokiin.
Perunamuusia voit valmistaa tarkoituksella niin paljon että siitä riittää noin 2-3 litran vuoallinen.
Valmistusohje:
Lisää yli jääneeseen perunamuusiin maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Maito laimentaa perunamuusia, niin samalla laimenee suola. Lisää ssuolaa tarvittaessa,
Lisää soseeseen siirappia noin ½ desilitraa tai vähän yli, 1 litraan sosetta.
Laita sose lasiseen tai posliiniseen voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
Paista aluksi noin 170-190 asteisessa uunissa. Kun pintaan muodostuu väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140-150 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia ja vältät perunavuoan korppuuntumisen.
Paista siirapilla makeutettua perunavuokaa noin 3 tuntia.