Peuranpaisti
Mehevän peurapaistin annetaan muhia miedossa uuninlämmössä pekonipeitteen alla. Tarjoa peurapaisti paahdettujen perunoiden ja juuresten kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Peuranpaisti
- noin 2 kg peuranpaistia
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 170 g pekonia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1-2 punasipulia
- vuokaan vettä
- 2-3 katajanmarjaa
- 1 laakerinlehti
Kastike peurapaistille
- paistoliemi
- 5 dl karpaloita
- 1 dl ruokosokeria
Valmistusohje
Peuranpaisti valmistuu näin:
1. Ota paisti tunti ennen paistamista huoneenlämpöön. Pyyhi paisti kuivaksi talouspaperilla. Hiero paistiin suolaa ja vastarouhittua mustapippuria. Asettele pekoniviipaleet paistin pinnalle. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja aseta sisälämpötilaksi 57- 65 astetta. 65-asteinen paisti on täysin kypsä, 57-asteinen punertava.
2. Nosta peuranpaisti vuokaan. Lisää sipulilohkot ja valkosipulinkynnet sekä hieman vettä ja mausteet. Paista paistia 125-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on saavuttanut toivotun kypsyysasteen.
3. Siivilöi paistoliemi kattilaan kastiketta varten ja kiehauta karpalot liemessä. Painele karpalot siivilän läpi kastikkeeksi, lisää sokeri ja keitä 10 minuuttia. Tarjoa peuranpaisti uuniperunoiden ja paahdettujen juuresten kera.
Lue lisää: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?
Katso myös Anna.fi: Riimipeura
Kommentoi
Kommentoi juttua: Peuranpaisti
En löydä koko reseptiä, tää teidän sivu on sekava, mainokset jatkuu jo toistensa päälle. Voisitteko ystävällisesti lopettaa reseptienne sekoittavan mainonannan käytön, se ei ole enää mittasuhteissa neuvojenne arvoon
Pau, samaa mieltä, kännykällä sivujen käyttö ihan helvettiä
En löydä koko reseptiä, tää teidän sivu on sekava, mainokset jatkuu jo toistensa päälle. Voisitteko ystävällisesti lopettaa reseptienne sekoittavan mainonannan käytön, se ei ole enää mittasuhteissa neuvojenne arvoon
Siinähän se on kun painat näytöltä oikealla olevaa , lukee ohje!! 😌
Ohje kuulostaa hyvältä. Ihan on helppolukuinen!
taidanpa kokeilla
Ei anna kopiota valmistusohjeesta. Pelkkä paistin kuva. Mitä minä teen sillä?
Johan tulee ylikypsää jos yli 60 asteiseksi kypsentää. Max 50 astetta ja sen jälkeen kun antaa vetäytyä foliossa 15 minuuttia niin on sopivan mediumia. Ja mieluummin lyhyemmän aikaa 160-170 asteessa.