Piparkakkujäädyke
Piparkakkujäädyke karpalokastikkeen ja sokerikarpaloiden kanssa tuovat joulun jälkiruokapöytään.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Piparkakkujäädyke:
- 2 kananmunaa
- 2 dl (ruoko)tomusokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 4 dl kuohukermaa
Karpalokastike:
- 5 dl karpaloita
- 0.5 dl vettä
- 1 dl sokeria
Sokerikarpalot:
- 5 dl karpaloita
- 1 munanvalkuainen
- 5 dl sokeria
Valmistusohje
Piparkakkujäädyke eli piparijäädyke tehdään näin:
Piparkakkujäädyke, karpalokastike ja sokerikarpalot valmistuvat noin puolessa tunnissa, mutta jäädyke vaatii noin 10 tuntia jäätymisaikaa.
1. Vaahdota munat ja tomusokeri kulhossa. Jos saatavilla ei ole ruokotomusokeria, lisää joukkoon ruokalusikallinen siirappia. 2. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa ja sekoita se muna-sokerivaahtoon. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta. Jäädykkeen kannattaa antaa olla pakastimessa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. 3. Kumoa piparijäädyke ja tarjoile karpalokastikkeen ja sokeroitujen karpaloiden kanssa. 4. Mittaa karpalot, sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja pyöräytä tehosekoittimessa kastikkeeksi. Vaahdota valkuaista hieman. 5. Kaada karpalot valkuaisen joukkoon ja valuta siivilässä. Levitä karpalot leivinpaperille ja pyöritä sokerissa. Anna kuivahtaa tunnin ajan.
Katso myös: Karpalo-passionhedelmäkiisseli
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karpalo-valkosuklaamousse
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparkakkujäädyke