Porkkanaleivokset uunipellillä
"Porkkanaleivoksen ohje on vanhasta Kotiliedestä. Meille siitä on tullut sekä juhla- että arkileivonnainen. Leivoksesta saan aina suuria kehuja ja moni pyytää ohjetta. Kun 4-vuotias pojanvesseli tietää, että porkkanaleivoksia on pakastimessa, hän on usein pyytämässä herkkua välipalaksi ja aamupalaksi. Kun vanhimman lapseni lakkiaiset tulevat, leivon varmasti juhlapöytään porkkanaleivoksia."
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Porkkanaleivokset uunipellillä
- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl rypsiöljyä
- 6 dl melko hienoa porkkanaraastetta (noin 300 g)
- 100 g jauhettua hasselpähkinää tai mantelia
pinnalle:
- 200 g maustamatonta Hovi-juustoa
- 100 g voita
- 1 paketti tomusokeria (250 g)
koriste:
- puolukoita, rouhittua pähkinää tai suklaahippuja
Valmistusohje
Porkkanaleivokset uunipellillä leivotaan helposti näin:Porkkanaleivokset uunipellillä
- Raasta porkkanat. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää öljy, porkkanaraaste, jauhot ja jauhetut pähkinät tai mantelit.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteessa reilut 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
- Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja levitä valkea kuorrutus kakkupohjalle. Ripottele pinnalle rouhittua pähkinää, suklaata tai puolukoita. Pidä viileässä.
- Leikkaa pieniksi paloiksi. Porkkanaleivos on makea suupala, joten pellillisestä riittää isollekin joukolle.
Ohje Soile Pietilä, Kalanti
Vinkki: Kokeile myös somia porkkanamuffineita
Lue myös Anna.fi: Mehevän porkkanakakun voi tehdä monella tapaa – höystä valkosuklaalla, leivo pellille tai kääretortuksi tai kokeile vegaanista versiota!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanaleivokset uunipellillä