Punaiset päärynät ja sabayonkastike
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 4-6 pientä, kypsää päärynää
- 0.5 l punaviiniä, rypälemehua tai punaista marjamehua
- noin 0,5 dl sokeria
kastike:
- 4 munankeltuaista
- 3 rkl sokeria
- noin 1 dl valkoviiniä tai päärynämehua
Valmistusohje
- Kiehauta viini tai mehu ja sokeri. Kuori päärynät, mutta jätä kanta paikoilleen. Asettele päärynät kattilaan ja anna niiden pehmentyä miedolla lämmöllä 15-30 minuuttia kannen alla. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Anna päärynöiden jäähtyä keitinliemessään.
- Vaahdota kastiketta varten keltuaiset ja sokeri metallikulhossa tai sarjakattilan haudutusosassa. Kuumenna kattilan alaosassa vettä ja jatka vaahdottamista vesihauteessa. Lisää samalla valkoviiniä tai päärynämehua. Kun vaahto on kiinteää ja pysyvää, on kastike valmista.
- Nosta päärynät liemestä jälkiruokalautasille. Kaada vaaleaa kastiketta päärynöille. Koristeeksi voit ripotella mantelilastuja tai pähkinärouhetta.
- Suurusta päärynöiden keitinliemi perunajauhoilla tai ohrakkaalla maultaan voimakkaaksi, esimerkiksi jäätelön kanssa tarjottavaksi mehukastikkeeksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaiset päärynät ja sabayonkastike