Salmiakkibrowniet
Jos rakastat suklaan ja salmiakin veikeää yhdistelmää, koukutut takuulla tähän turkinpippureilla rikastettuun salmiakkibrownieen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
Ainekset
Salmiakkibrowniet
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2.5 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 150 g Turkinpippuri-rouhetta
Valmistusohje
Salmiakkibrowniet leivotaan helposti näin:
1. Sulata ensin paloiteltu suklaa ja voi mikrossa. Riko kananmunat yksitellen kulhoon, lisää joukkoon sokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita hieman jäähtynyt voi-suklaaseos munavaahtoon. Lisää joukkoon jauhot ja Turkinpippuri-rouhe.
2. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, joka on kooltaan 23 x 30 cm. Kypsennä salmiakkibrownieita 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna brownien jäähtyä ja pane vuoka jääkaappiin noin 8 tunniksi. Tahmeat salmiakkibrowniet on helpompi leikata kylmänä. Leikkaa brownielevy pienehköiksi paloiksi.
Vinkki: Jos et ole salmiakin ystävä, mausta browniet Marianne-rakeilla, maapähkinävoilla, suklaahipuilla, vaahto- karkeilla tai pähkinöillä.
Lue myös: Täydellinen suklaakakku helposti – tarvitset vain 5 raaka-ainetta!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Lumoudu lakritsista, säväytä salmiakilla – katso parhaat vinkit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Salmiakkibrowniet