Ruoka

Brownie x 7 - muutamasta raaka-aineesta helposti täydellinen suklainen namupala

Kun hillitön suklaanhimo iskee, paras lääke siihen on tuhti ja överisuklainen brownie. Se syntyy vain muutamasta raaka-aineesta, eikä vaadi kikkailua.

Muutamasta raaka-aineesta valmistuva brownie on takuuvarma hemmotteluherkku, josta tykkäävät lapset ja aikuiset. Brownie maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön ja vadelmamelban kanssa.

Lue myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä

Brownie on jenkkiherkku, joka leivotaan yleensä levyksi ja leikataan paloiksi. Täydellisessä browniessa on ohut ja rapea marenkimainen pinta sekä mehevä sisus. 

Helppotekoisen brownien ainoa kompastuskivi on sen paistaminen. Nosta leivonnainen uunista, kun se on kypsynyt muutaman sentin vuoan reunoilta, mutta sisus on edelleen pehmeän hyllyvä. Anna brownien jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa, niin se jähmettyy herkullisen tahmaiseksi ja on myös helpompi leikata paloiksi.

Brownietaikinan voi rikastaa erilaisilla sattumilla, kuten pähkinöillä, makeisrouheilla tai keksimuruilla, mehevöittää makoisaksi punajuurella tai maustaa appelsiinilla.

browniepalat
Erilaisilla sattumilla ja mausteilla brownieen saa helposti uutta jujua. Kuva: Norman Ojanen

Ohje: Brownie-palat

Piristä brownie karkkirakeilla

Jos rakastat suklaan ja salmiakin veikeää yhdistelmää, koukutut takuulla tähän turkinpippureilla maustettuun salmiakkibrownieen. Jos et ole salmiakin ystävä, lisää taikinaan Marianne-rakeita. Hyvää niinkin!

salmiakkibrowniet
Tätä turkinpippurin puraisemaa brownieta salmiakinystävän on mahdotonta vastustaa. Kuva: Jorma Marstio

Ohjeet:

Salmiakkibrownie

Marianne-brownie

Brownie vaahtokarkkikuorrutteella

Tästä browniesta  tekee mielenkiintoisen veikeä vaahtokarkkikuorrute, jonka hempeän vaaleanpunainen väri on peräisin mansikan makuisesta tomusokerista. Valmista kuorrute jo edellisenä päivänä ja levitä se vasta täysin jäähtyneen browniepohjan päälle.

vaahtokarkkibrowniet
Tässä browniessa tuhdin suklainen kakkukerros hunnutetaan pehmeällä vaahtokarkkikuorrutteella. Kuva: Pekka Holmström

Ohje: Vaahtokarkkibrownie 

Brownie appelsiinituorejuustomarmoroinnilla

Suklaa ja appelsiini ovat aina toimiva pari. Tähän appelsiinibrownieen raikasta makua tuo kuorrute, joka tehdään appelsiinituorejuustosta. Kauniin marmorikuvioinnin teet nostelemalla tuorejuustoseosta kasoiksi taikinan päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta kuorrute ja taikina sekoittuvat keskenään kauniiksi kuvioiksi.

appelsiini-suklaabrownie
Brownien raikas vivahde syntyy appelsiinituorejuustosta. Kuva: Sampo Korhonen

Ohje: Appelsiini-suklaabrowniet

Punajuuren puraisemat browniet

Tämän brownien mehevyyden salaisuus on pohjassa, johon upotetaan runsain mitoin tummaa suklaata sekä punajuurisosetta. Brownietaikina kaadetaan uunivuokaan ja hunnutetaan tuorejuustosta ja tomusokerista sekoitetulla kuorrutteella. Kauniin punertava kuorrutettu punajuuribrownie ihastuttaa erityisesti syksyisessä kahvipöydässä.

punajuuribrownie
Veikeän punaisen brownien väri on peräisin punajuuresta. Kuva: Sampo Korhonen

Ohje: Kuorrutettu punajuuribrownies

Vaalea sisar, blondie

Blondie on tutun brownien vaalea sisar, joka tumman suklaan sijaan leivotaan valkosuklaasta. Blondien idea on sama kuin perinteisen brownien, mutta sen maku on yleensä hieman makeampi. Tässä leivonnaisessa valkosuklaa saa makuparin vadelmista. Ole tarkka paistaessasi blondieta. Leivokset saavat jäädä keskeltä tahmeiksi, ne jähmettyvät levättyään tovin jääkaapissa.

blondie-leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta
Koristele vadelma-valkosuklaablondiet ennen tarjoilua valkosuklaakuorrutteella. Kuva: Paula Kukkonen

Ohje: Blondies-leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Brownie x 7 - muutamasta raaka-aineesta helposti täydellinen suklainen namupala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.