Sitruunaruoho-inkiväärijuoma
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Makusiirappi:
- 2 sitruunaruohon vartta
- 100 g inkivääriä
- 2 dl ruokokidesokeria
- 4 dl vettä
Lisäksi:
- jääkylmää matalahiilihappoista kivennäisvettä
Valmistusohje
Leikkaa sitruunaruohon varret 3-4 osaan ja paloittele inkivääri kuorineen. Nosta ainekset kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä 5 minuuttia ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä seos. Annostele lasiin hieman makusiirappia ja kaada päälle jääkylmää kivennäisvettä. Makusiirappi säilyy jääkaapissa noin viikon.
Eksoottisella sitruunaruoholla ja inkiväärillä on elimistöä puhdistava vaikutus. Ne poistavat nestettä ja vilkastuttavat aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunaruoho-inkiväärijuoma