Taivaallinen pesto-munakoisovuoka
Pesto-munakoisovuoka muistuttaa kreikkalaista moussakaa, mutta on vieläkin parempaa. Kermainen kastike, pinaatilla rikastettu jauheliha ja pestokastike muodostavat verrattoman makuliiton. Kourallinen oliiveja tekee elämyksestä täydellisen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Pesto-munakoisovuoka:
- 2 rkl voita
- 1-2 sipulia
- 400 g jauhelihaa
- 1 tl basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
- 150 g pakastettua pinaattia
- 1 munakoiso
- 1 dl pestoa
- 2 dl kermaa tai ruokakermaa
- muutama musta oliivi
- juustoraastetta
Valmistusohje
Pesto-munakoisovuoka valmistuu helposti näin:
1. Silppua sipuli ja kuullota voissa pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta basilikalla, suolalla ja mustapippurilla.
2. Lisää kohmeinen pinaatti ja sulattele pannulla.
3. Viipaloi munakoiso ohuiksi renkaiksi. Lado puolet viipaleista voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle jauhelihaseos. Lisää vuokaan loput munakoisoviipaleet.
4. Sekoita kerma ja pesto. Kaada seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Ripottele päälle halkaistuja oliiveja ja juustoraastetta. Paista vielä kymmenisen minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Ohje: Tea Aho
Katso myös: Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä
Katso myös Anna.fi/ruoka: Maistuva munakoisovuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Taivaallinen pesto-munakoisovuoka
Tämä ruoka on saanut meillä nimen Vihreä mömmölaatikko. Mahtava arkiruoka, jota kehtaa kyllä vieraillekin tarjota.