Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Varhaiskaalipata

Varhaiskaalipata on mitä mainiointa kesäruokaa, kun sen tekee uuden sadon kasviksista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Varhaiskaalipata

  • 400 g sika-nauta- tai lammasjauhelihaa
  • 1 kg varhaiskaalia
  • 3 uutta sipulia varsineen
  • 3-4 uutta porkkanaa
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl siirappia
  • 1 laakerinlehti
  • 1-2 rkl silputtua meiramia
  • ¾ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 dl vettä

Valmistusohje

Varhaiskaalipata tehdään helposti näin:

 1 Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat ja sipulit ja valkosipuli. Laita iso pata tai kattila liedelle. 2, Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta jauheliha pois

2.Kuumenna pata uudestaan. Lisää tilkka rasvaa ja kuullota kaali, porkkanat ja sipulit kevyesti.

3. Sekoita joukkoon jauheliha, siirappi, laakerinlehti ja vettä niin että ainekset peittyvät. Anna padan hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia tai kunnes kaali on pehmeää. Uudet kasvikset kypsyvät nopeasti, syksymmällä kypsennysaika pitenee jopa tuntiin.

4. Mausta varhaiskaalipata tuoreella meiramilla, suolalla ja pippurilla.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Varhaiskaalipata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.