Reseptit
alle 30 min
4

Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti

Varhaiskaali-nuudelisalaatti on rapea, makea, hapan ja suolainen. Se maistuu hyvältä sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Varhaiskaali-nuudelisalaatti:

1/2 varhaiskaali
1 porkkana
1 paprika
1/2 kurkku
3 levyä nuudeleita
2 dl tuoretta korianteria, minttua ja thaibasilikaa
2 vartta kevätsipulia
1 dl cashewpähkinöitä

Kastike:

2 rkl soijakastiketta
1/2 limetin puristettu mehu
1 rkl kalakastiketta
1 tl seesamiöljyä
2 tl ruokosokeria
1/2 hienonnettu valkosipulinkynsi
pieni pala hienonnettua chiliä

Valmistusohje

Esivalmistelu: Hienonna kaali ja viipaloi muut kasvikset valmiiksi. Jopa nuudelit voi keittää etukäteen, koska ne tarjoillaan salaatissa kylminä. Sekoita kastike pieneen rasiaan valmiiksi.

1. Voit esivalmistella kasvikset ajoissa rasiaan. Hienonna kaali, jos et käytä esivalmisteltua kaalia. Viipaloi porkkana, paprika ja kurkku.

2. Keitä nuudelit ja valuta. Nuudelit voi keittää valmiiksi etukäteen. Hienonna yrtit ja kevätsipulin varret. Paahda pähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Yhdistä kaikki ainekset.

3. Tee kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki niin, että sokeri sulaa. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Kastikkeen voi tehdä valmiiksi pieneen rasiaan jääkaappiin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/18.

Nuudelit tekevät salaatista ruokaisan:

kasvisnuudelisalaatti

Kasvis-nuudelisalaatti

vietnamilainen kanasalaatti

Vietnamilainen kanasalaatti

itämainen kasvissalaatti

Itämainen salaatti

Anna.fi: Koko perheen kana-nuudelisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X