Yrttimarinoitu routapaisti
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
- noin 1,5 kg pakastettua naudan tai hirven sisäpaistia
Mausteliemi:
- 1 l vettä
- 1 dl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kokonaisia maustepippureita
- 1 laakerinlehti
- 1 nippu tuoretta timjamia
- 1 nippu tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
1. Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset keskenään. Anna liemen ensin jäähtyä ja sen jälkeen maustua yön yli jääkaapissa.
2. Pane jäinen paisti uuniritilälle ja nosta se 75-asteiseen uuniin ilman mitään mausteita. Pane ritilän alle uunivuoka.
3. Kun paisti on ollut uunissa noin 8 tuntia, työnnä paistomittari sen paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista muutama tunti tai siihen asti, kunnes paistin sisälämpötila on 65–70 astetta.
4. Pane lämmin paisti vahvaan pakaste- tai muovipussiin ja kaada mausteliemi päälle. Sulje pussi huolellisesti ja nosta reunalliseen astiaan.
5. Nosta astia jääkaappiin ja anna paistin maustua liemessä noin 5 tuntia. Kääntele muutaman kerran maustumisen aikana. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile kylmänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttimarinoitu routapaisti