Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Friteeratut riisipallerot

Friteeratut riisipallerot eli paistetut riisipallot ovat suurta herkkua Sisiliassa. Valmistus vaatii vähän vaivaa, mutta lopputulos on sen väärti.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Friteeratut riisipallerot eli paistetut riisipallot

  • 8 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 ½ dl riisiä esim. De Cecco
  • ½ pss (á 1,25 g) sahramia
  • 1 muna
  • 1 rkl voita tai margariinia

täyte:

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkua persiljaa
  • 50 g broilerinfileetä
  • 1 lehtisellerin varsi (50 g)
  • 1 ½ rkl öljyä
  • 50 g jauhelihaa
  • ¼ tl chiliä
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • ½ ruukkua basilikaa

kuorrutukseen:

  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

paistamiseen:

  • 1 pullo pullo rypsiöljyä (500 ml)

koristeluun:

  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Friteeratut riisipallerot eli paistetut riisipallot valmistuvat näin:

Friteeratut riisipallerot
  1. Kiehauta suolalla maustettu vesi (5 dl) ja lisää mukaan riisit. Lisää vettä (3 1/2 dl) vähitellen keittämisen aikana. Riisi saa jäädä hieman kovaksi. Anna riisin vetäytyä kannen alla. Värjää riisi keltaiseksi pieneen vesitilkkaan sekoitetulla sahramilla. Sekoita lämpimään riisiin juustoraaste ja voi (1 rkl). Sekoita hieman jäähtyneeseen riisiin muna. Jäähdytä riisi.
  2. Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja sellerinvarsi. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi. Hienonna persilja.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota ensin sipuli-sellerisilppu ja lisää mukaan broileripalat ja jauheliha. Mausta chilillä, suolalla ja mustapippurilla sekä persiljalla. Lisää pannulle tomaattipyree, lihaliemi ja herneet. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes liemi haihtuu. Mausta valmis lihamuhennos silputulla basilikalla. Tarkista maku.
  4. Sekoita munan rakenne rikki ja mausta muna suolalla ja pippurilla. Jaa riisi 9-10 osaan ja muotoile palleroiksi kostein käsin. Paina palleroihin lusikalla syvä kolo ja täytä kolot lihamuhennoksella. Paina kolo umpeen ja siivilöi palleroiden pintaan vehnäjauhoja. Viimeistele muoto jauhoisin käsin. Sivele pintaan munaa ja kieritä pallerot lopuksi korppujauhoissa. Kuivata palleroita hetki ennen paistamista.
  5. Kuumenna rypsiöljy ja friteeraa riisipallerot kullankeltaisiksi muutamassa erässä 2-3 minuuttia. Pallerot ovat valmiita, kun ne nousevat pintaan. Valuta palleroista ylimääräinen rasva talouspaperin päällä ja koristele paistetut riisipallot tuoreilla basilikan lehdillä.

Vinkki: Tarjoa friteeratut riisipallerot aiolin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet sisilialaiset täytetyt arancinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Friteeratut riisipallerot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.