
Aioli eli valkosipulimajoneesi
Aioli eli valkosipulimajoneesi maistuuesimerkiksi kasvisten, kalan tai äyriäisten lisukkeena.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
Ainekset
Aioli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 keltuaista
- 1 tl haaleaa vettä
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/6 tl suolaa
- 1/6 tl valkopippuria
Valmistusohje
Aioli valmistuu helposti näin:
1. Ota kaikki majoneesin ainekset ajoissa huoneenlämpöön.
2. Kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Sekoita kulhossa keskenään valkosipuli ja keltuaiset.
3. Lisää keltuaisten ja valkosipulin joukkoon 1 rkl oliiviöljyä tipoittain voimakkaasti vatkaten. Vatkaa sitten joukkoon 1 tl haaleaa vettä sekä loput öljystä vähitellen koko ajan vatkaten ohuena nauhana.
4. Lisää aioliin lopuksi sitruunamehu ja mausteet. Tarkista lopuksi aiolin maku.
Vinkki: Tarjoa aioli eli espanjalainen valkosipulimajoneesi esimerkiksi savustettujen perunoiden tai lohkoperunoiden kanssa.
Lue myös Anna.fi: 7 x dippi bataattiranskalaisille: helpot ja nopeat reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aioli eli valkosipulimajoneesi
Ostoslistalta puuttuu majoneesi?
😆👌
Hahaha tässähän se ”majoneesi” nimenomaan tehdään näistä raaka-aineista….😂😂😂😂
Mistähän se majoneesi tehdään?
ei sakene
Sauvasekottimella muutamissa sekunneissa valmista.
Nyt ei kyllä osunut nappiin tämä resepti. Meni koko satsi suoraan roskiin. :/
Ei oikein toimi tämä resepti, kannattaa etsiä joku toinen resepti jos aikoo dippiä tehdä. Ehkä vähän vajaat ohjeet.
Meni roskiin ja itkin sen jälkeen 15min…
jos majoneesia on tarkoitus tehdä, ja sauvasekoitin käytössä. 4 kertas koetin ei emulgoidu. johtuen siitä, että valkuainen puuttuu. Sauvasekoitin kilahtaa emmennin, ennenkuin ohjeellanne tulee majoneesia.
onko teillä Joku Vappu Pimiä tekemässä näitä reseptejä. Teillä on aika monessa muussakin ohjeessa virheitä
Valkuainen puuttuu.
Vinkkinä kaikille: Aiolin voi toki tehdä valmiiseen majoneesiin, mutta tämä ohje tehdään niin sanotusti perinteisellä menetelmällä. Eli perinteinen tehdään aina ilman valkuaista. Perinteisessä majoneesissa keltuaisen joukkoon lisätään öljyä pienissä määrin koko ajan voimakkaasti vatkaten. Majoneesin teko perinteisellä menetelmällä on yksi ruoanlaitoin haastavampia juttuja. Mutta tässäkin harjoitus tekee mestarin. Pikamajoneesiin laitetaan kokonainen kananmuna, ja sen voi tehdä sauvasekoittimella.
Onnistui täydellisesti tällä ohjeella, eka kokeilu ikinä!
En tienny että tää ois pitäny sekottaa sauvasekoittimella, joten mä vatkasin haarukalla. Ihan hirveetä kuraa tuli ja meni roskiin.