
Arancini
Arancini on italialainen täytetty ja friteerattu riisipallo. Sisiliasta peräisin oleviin riisipalloihin voi täytettä laittaa oman makunsa tai kaapin sisällön mukaan. Arancinit ovatkin erinomaista hävikkiruokaa, sillä reseptiin voit soveltaa myös edellispäivän risoton tähteet.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Arancini
- 1 l valmista edellispäivän risottoa
- 1-2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 5 dl rypsiöljyä
Täyte
- 125 g mozzarellajuustoa
- 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- ½ dl pestokastiketta
Valmistusohje
Arancini valmistuu helposti näin:
- Esivalmistele täytteet. Paloittele pallo mozzarellajuustoa pieneksi. Hienonna noin 50 grammaa aurinkokuivattuja tomaatteja.
- Ota noin litra edellispäivän risottoa ja nosta siitä lusikallinen risottoa kostutetulle kämmenelle. Painele riisi litteäksi kämmenpohjalle. Pane keskelle pala mozzarellaa, hieman hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja puoli teelusikallista pestoa. Nostele riisi täytteen päälle ja muotoile palloksi. Toista, kunnes kaikki risotto on käytetty. Nosta pallot jääkaappiin vartiksi.
- Riko kananmuna lautaselle, kaada kaksi desilitraa korppujauhoja toiselle. Kieritä risottopallot munassa ja sitten korppujauhoissa.
- Kuumenna puoli litraa rypsiöljyä 180-asteiseksi. Uppopaista arancinit kuumassa rasvassa 3-4 minuuttia, kunnes kullanruskeita.
- Nosta arancini talouspaperin päälle valumaan ja tarjoa täytetyt riisipallot lämpiminä.
Vinkki! Muuntele täytteitä mielen ja kaapin sisällön mukaan. Vaihda pesto vaikka ndujaan, kuten tässä ohjeessa on tehty.
Lue myös Anna.fi: Arancinit eli täytetyt riisipallot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Arancini