Kahden kerroksen pannacotta
Ihana italialaisherkku pannacotta tarkoittaa keitettyä kermaa. Tässä reseptissä pannacotta saa makua valkosuklaasta, marjamehusta ja vaniljasta. Pannacottan pohjana on kerma tai keveämmissä versioissa kermamaito, jonka voi maustaa oman maun mukaan. Maustettu kerma hyydytetään annosvuoissa tai kulhossa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Mehukiille pannacottaan:
- 4 liivatelehteä
- 1 dl vettä
- 3 dl punaista mehua
Kahden kerroksen pannacotta:
- 5 liivatelehteä
- 4 dl kahvikermaa tai kermamaitoa
- 100 g valkosuklaata
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Pannacottan valmistamiseen kuluu aikaa noin 30 minuuttia, mutta varaa hyytymiseen vähintään 2-3 tuntia.
1. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi. Purista pehmenneet liivatteet vedestä. Sulata liivate kiehuvaan veteen ja lisää seos mehuun. Jaa mehu annosmuotteihin.
2. Liota pannacotan liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kiehauta kahvikerma ja sulata joukkoon valkosuklaa sekä vedestä puristetut liivatteet. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Vaahdota kuohukerma ja sekoita se jäähtyneeseen kermahyytelöön. Kaada seos mehuhyytelön päälle ja anna pannacottien hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
3. Kumoa pannacotat ja koristele ne marjoilla.
Katso myös: Jouluinen pannacotta
Lue myös: Maailman helpoin jälkiruoka? Lemon posset syntyvät vain kolmesta raaka-aineesta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kahden kerroksen pannacotta