Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Jouluinen pannacotta

Pannacotta sopii joulun jälkiruokapöytään. Tässä reseptissä pannacotta, kermaisen pehmeä, valksouklaalla maustettu jälkiruoka saa jouluisen maun glögipäärynöistä ja tähtianiksesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jouluinen pannacotta:

2 dl kahvikermaa
4 kpl tähtianista
tai kanelitanko
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Pannacottan pinnalle:

2 kpl glögipäärynöitä
2 dl mustaherukkalikööriä
tai glögiä
3 kpl liivatelehteä
tilkka kiehuvan kuumaa vettä

Pannacottan koristeeksi:

piparkakku

Valmistusohje

  1. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kahvikerma, anikset ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä. Sulata suklaa ja liivatteet kuumaan kermaan. Poista mausteet kermasta. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota kuohukerma ja sekoita suklaaseokseen. Jaa seos jälkiruokamaljoihin tai tarjoilumaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa.Valuta päärynät marinadista ja leikkaa neljäksi lohkoksi. Aseta jälkiruoka-annoksiin kaksi päärynälohkoa.
  3. Liota cassishyytelön liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata tilkkaseen kiehuvaa vettä.
  4. Sekoita liemi likööriin ja lusikoi kermahyytelön ja päärynälohkojen päälle. Anna hyytyä ja korista piparilla.
Jouluinen pannacotta ja glögipäärynöitä

Jouluinen pannacotta koristellaan glögipääryinöillä, pipareilla ja tähtianiksella. Kuva: Norman Ojanen

 

Katso myös: Tonton-herkut jouluun: maidoton, munaton ja gluteeniton jälkiruoka x 4

Lue myös: Maailman helpoin jälkiruoka? Lemon posset -vanukas syntyy vain kolmesta raaka-aineesta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluinen pannacotta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X