Reseptit
yli 60 min
4

Jouluinen panna cotta

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl kahvikermaa
4 kpl tähtianista
tai kanelitanko
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

pinnalle:

2 kpl glögipäärynöitä
2 dl mustaherukkalikööriä
tai glögiä
3 kpl liivatelehteä
tilkka kiehuvan kuumaa vettä

koristeeksi:

piparkakku

Valmistusohje

  1. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kahvikerma, anikset ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä. Sulata suklaa ja liivatteet kuumaan kermaan. Poista mausteet kermasta. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota kuohukerma ja sekoita suklaaseokseen. Jaa seos jälkiruokamaljoihin tai tarjoilumaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa.Valuta päärynät marinadista ja leikkaa neljäksi lohkoksi. Aseta jälkiruoka-annoksiin kaksi päärynälohkoa.
  3. Liota cassishyytelön liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata tilkkaseen kiehuvaa vettä.
  4. Sekoita liemi likööriin ja lusikoi kermahyytelön ja päärynälohkojen päälle. Anna hyytyä ja korista piparilla.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluinen panna cotta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X