Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Minileivokset

Ainekset

Taikina:

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mantelia

täyte:

  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 tl 1 tl vaniljasokeria

kuorrutus:

  • tomusokeria
  • vettä (sitruunamehua, likööriä, punssia)
  • karamelliväriä tai kaakaojauhetta
  • nonparelleja, hopearakeita, rouhittua mantelia, appelsiininkuoriraastetta, suklaarusinoita tai karemelleja

Valmistusohje

Minileivokset

  1. Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Lisää jauhetut mantelit.
  2. Voitele pienet bebe-vuoat tai muut leivosvuoat. Jaa taikina vuokiin ja levitä taikinaa pohjaan ja reunoihin.
  3. Paista 200 asteessa koosta ja uunin tehosta riippuen noin 20 minuuttia. Irrota vuoista vähän jäähtyneinä.
  4. Sekoita kattilassa täytettä varten sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma. Kuumenna koko ajan pitkin pohjaa sekoittaen. Ota kattila välillä levyltä, ettei seos kuumene epätasaisesti ja sekoita huolellisesti, niin tuloksena on tasainen, kiinteä täyte. Vatkaa kiisseli kylmäksi ja lisää voi tai margariini ja vaniljasokeri.
  5. Täytä leivonnaiset kiisselillä.
  6. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeria ja vettä sopivan kiinteäksi, helposti levitettäväksi kuorrutukseksi. Voit maustaa sokerikuorrutuksen lisäämällä tilkan sitruunanmehua, likööriä tai punssia. Jos haluat erivärisiä kuorrutuksia, värjää osa ruskeaksi kaakaojauheella. Jos käytät karamelliväriä, liuota ensin karamelliväriä pieneen vesitilkkaan ja lisää väriä varoen kuorrutukseen, sekoita välillä ja tarkista värin voimakkuus. Levitä kuorrutusta leivonnaisille ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Minileivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.