Hämähäkkikakku

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Täytekakut
Hämähäkkikakku

Ainesosat

Määrä Aines
Lakritstikastike:
12Kick-patukkaa (tai 230 g Kick-karkkeja)
3 dlkuohukermaa
Sokerikakkupohja:
4munaa
 sokeria
 peruna-vehnäjauhoseosta
2 tlleivinjauhetta
Lakritsitäyte:
2,5 dlvaahtoutuvaa kevytvispiä
 lakritsikastike
kostutukseen:
1 3/4 - 2 dlSpritea
Pohjan päälle:
300 gLemon curd-tahnaa
Lakritsikinuski kuorrutukseen:
8Kick-patukkaa (tai 150 g Kick-karkkeja)
1,5 dlkuohukermaa
Pikeeri koristeluun:
1/4 dlvalkuaista
1 3/4 dltomusokeria
3 tippaasitruunamehua (tai tiivistettä)
Reunus:
1 dlkuohukermaa
400 gmarsipaania

Lisätietoja:

Valmistusohje

1. Aloita kakun valmistus lakritsikastikkeesta jo edellispäivänä. Pilko Kick-lakritsit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada kastike vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna jäähtyä jääkaapissa aivan kylmäksi.

2. Sokerikakkupohja tehdään ”kaikkea yhtä paljon” -periaatteella. Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Myös jauhoja tulee yhtä paljon siten, että puolet tai kolme neljäsosaa on vehnäjauhoja ja loppu perunajauhoja. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi jauhoseos joukkoon pienissä erissä nuolijalla varovasti käännellen. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm).

4. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

5. Vaahdota kevytvispi. Vaahdota myös kylmä lakritsikastike. Yhdistä vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on riittävän jämäkkää levitettäväksi.

6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta Spritella ja levitä päälle Lemon curd -tahnaa ja lakritsitäytettä. Aseta päälle seuraava pohjalevy ja toista sama. Nosta lopuksi päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta sekin.

Katso kuvalliset ohjeet kakun kokoamiseen.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 23 kertaa
  • Katsottu: 24322 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 8

10.11.2009 klo.18:19
jaana v

jaana v

Pahanmakuinen

Vastaa
12.11.2009 klo.19:13
siria

siria

eikä ollut

Vastaa
13.11.2009 klo.8:56

Mielenkiintoinen kokeiltava.

Vastaa
21.10.2010 klo.20:55
Sirpa.S

Sirpa.S

Samaa mieltä jaana v:n kanssa. Ei mennyt kaupaksi.

Vastaa
26.10.2010 klo.22:58
Halloweenf...

Halloweenf...

nam

Vastaa
30.10.2010 klo.12:10
?

?

Kannattaako tehdä??

Vastaa
8.11.2010 klo.15:0
M

M

Meillä tykkäsivät kaikki! Herkullista

Vastaa
26.9.2011 klo.17:4
Haabersti

Haabersti

Tein tämän kakun opinnäytetyössäni koulussa, tosin marsipaanin korvasin kermalla, ai vitsi et suli suussa !

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu