Hämähäkkikakku

Hämähäkkikakku 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

Lakritstikastike:

12 Kick-patukkaa (tai 230 g Kick-karkkeja)
3 dl kuohukermaa

Sokerikakkupohja:

4 munaa
sokeria
peruna-vehnäjauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Lakritsitäyte:

2.5 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
lakritsikastike

kostutukseen:

1 3/4 - 2 dl Spritea

Pohjan päälle:

300 g Lemon curd-tahnaa

Lakritsikinuski kuorrutukseen:

8 Kick-patukkaa (tai 150 g Kick-karkkeja)
1.5 dl kuohukermaa

Pikeeri koristeluun:

1/4 dl valkuaista
1 3/4 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua (tai tiivistettä)

Reunus:

1 dl kuohukermaa
400 g marsipaania

Valmistusohje

1. Aloita kakun valmistus lakritsikastikkeesta
jo edellispäivänä.
Pilko Kick-lakritsit pieniksi paloiksi
ja laita ne kuohukerman kanssa
kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat
sulaneet kermaan. Kaada kastike
vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon.
Anna jäähtyä jääkaapissa
aivan kylmäksi.

2. Sokerikakkupohja tehdään
”kaikkea yhtä paljon” -periaatteella.
Riko kananmunat lasiin. Mittaa
toiseen lasiin saman verran sokeria.
Myös jauhoja tulee yhtä paljon
siten, että puolet tai kolme neljäsosaa
on vehnäjauhoja ja loppu
perunajauhoja. Sekoita leivinjauhe
jauhoihin.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi
jauhoseos joukkoon pienissä
erissä nuolijalla varovasti käännellen.
Kaada seos voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan
(halkaisija 24 cm).

4. Kypsennä 175-asteisen uunin
alatasolla 40 minuuttia. Anna
jäähtyä.

5. Vaahdota kevytvispi. Vaahdota
myös kylmä lakritsikastike. Yhdistä
vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista,
kunnes seos on riittävän
jämäkkää levitettäväksi.

6. Leikkaa kakkupohja kolmeen
osaan ja aseta ensimmäinen pohja
tarjoilulautaselle. Kostuta Spritella
ja levitä päälle Lemon curd -tahnaa
ja lakritsitäytettä. Aseta päälle
seuraava pohjalevy ja toista sama.
Nosta lopuksi päälle viimeinen
pohjalevy ja kostuta sekin.

Katso kuvalliset ohjeet kakun kokoamiseen.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 1