Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurpitsajuustokakku

Amerikkalainen kurpitsajuustokakku tehdään tuoreesta kurpitsasta ja tuorejuustosta uunissa paistamalla. Kaneli, inkivääri ja neilikka tekevät kakusta juuri sopivan mausteisen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kurpitsajuustokakku

  • 300 g digestivekeksejä
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 valkuainen

Täyte

  • 400 g kuorittua, kuutioitua kurpitsaa
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 5 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua neilikkaa

Valmistusohje

Kurpitsajuustokakku leivotaan helposti näin:

  1. Keitä ensin täytteeseen tulevat 400 grammaa kuorittuja, kuutioituja kurpitsapaloja kattilassa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta, soseuta ja jäähdytä sose.
  2. Hienonna 300 grammaa digestivekeksejä huolella. Yhdistä keksimuru ja sata grammaa sulatettua voita. Vuoraa 22–24 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele keksiseos tiivisti vuoan pohjalle ja korkealle reunoille suorareunaisen lasin avulla. Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 8 minuuttia. Nosta pohja uunista ja sivele varovaisesti valkuaisella. Tämä estää kakkupohjaa kostumasta liikaa. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Nosta 600 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 200 grammaa turkkilaista jogurttia ja kaksi desilitraa sokeria kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää neljä kanamunaa ja keltuainen yksitellen samalla huolella välillä sekoittaen. Lisää seokseen kurpitsasose, viisi ruokalusikallista maissitärkkelysjauhoja sekä kaksi teelusikallista vaniljasokeria, kaksi teelusikallista jauhettua kanelia, teelusikallinen jauhettua inkivääriä ja puoli teelusikallista jauhettua neilikkaa. Sekoita seos nuolijalla tasaiseksi. Valuta seos keksipohjan päälle.
  4. Nosta vuoka ison foliopalan päälle ja käännä reunat kakkuvuoan suojaksi. Varo rikkomasta foliota. Nosta vuoka isompaan paistovuokaan ja kaada uloimmaiseen vuokaan kiehuvaa vettä.
  5. Paista kakkua vesihauteessa noin tunnin ajan. Sammuta uuni ja aseta luukun väliin esim. puukauha. Anna kakun jäähtyä jälkilämmössä vielä tunnin ajan. Nosta kakku uunista ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa vielä yön yli.
  6. Irrota kurpitsajuustokakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele haluamillasi sesonginmukaisilla koristeilla.

Vinkki! Juhlapöytään sopii myös kurpitsatäytekakku.

kurpitsajuustokakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2023.

Lue myös Anna.fi: Kuorrutettu kurpitsakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsajuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.