Helppo kerroskiisseli
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Maitokiisseli
- 8 dl täysmaitoa
- 0.5 dl (fariini)sokeria
- ¾ dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
- 2 kananmunankeltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
Marjakiisseli
- 5 dl vettä
- 2 dl mustikoita
- 2 dl mustaherukoita
- 1 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
- 2.5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita tai mustaherukoita
Valmistusohje
Helppo kerroskiisseli tarjotaan lasista. Kaada pohjalle paksua maitokiisseliä ja pinnalle marjakeittoa.
1. Mittaa maito, sokeri ja maissijauho kylminä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan hiljalleen sekoitellen. Keitä pari minuuttia, kunnes seos sakenee. Ota kattila
liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset ja vaniljasokeri. Jaa kiisseli annosmaljoihon tai laseihin ja anna jäähtyä.
2. Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Mausta sokerilla. Sekoita perunajauhot ja vesi suurukseksi. Kaada suurus ohuena nauhana kuumaan mehuun koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa ja jäähtyä. Lisää marjat ja lusikoi marjakiisseli maitokiisselin päälle tarjoilumaljoihin. Tarjoa kerroskiisseli kylmänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo kerroskiisseli