Kahvikehrät

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 25
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Pikkuleivät
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Kahvikehrät

Ainesosat

Määrä Aines
150 gmargariinia tai voita
6 dlvehnäjauhoja
50 ghiivaa
0,8 dlkylmää vettä tai maitoa
2kananmunaa
2 rklsokeria (tai 1 rkl hedelmäsokeria)
täyte:
100 gvoita
100 gtomusokeria (tai 50 g hedelmäsokeria)
2 tlkardemummaa
2 tlvaniljasokeria (tai kanelia)
voiteluun:
 munaa, raesokeria tai mantelirouhetta

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Nypi rasva ja jauhot. Lisää sokeri. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää se jauho-rasvaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen taikinaa sekoittaen.
  2. Hiero voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se kardemummalla ja vaniljasokerilla.
  3. Kauli kohottamaton taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille täyte. Kiedo taikina rullaksi ja leikkaa viipaleiksi. Painele kehrät paperivuokiin.
  4. Aina kehrien kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä 1-2 tuntia, viileämmässä useita tunteja. Elleivät kehrät kohoa riittävästi, ne repeilevät uunissa kypsyessään.
  5. Voitele kehrät munalla, sirottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
  • Parhaita tuoreina, mutta säilyvät hyvin rapeina seuraavaan päivään. Sopivat pakastettavaksi. Lämmitä ennen tarjoamista.
  • Jos käytät diabeetikon leivonnaisiin hedelmäsokeria, alenna paistolämpötilaa 175 asteeseen.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 16 kertaa
  • Katsottu: 28126 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 1

27.1.2013 klo.16:7
J

J

on tosi HYVIÄ………….NAM

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu