Ruoka

Miten voi pysyy voisilmäpullan sisällä valumatta? Löysimme ratkaisun pullaleipureiden ikuisuusongelmaan

Voisilmäpullan on hieman haasteellinen leipoa, koska täytteillä on tapana karata pellille puolessavälissä paistoa. Löysimme kaksi nerokasta keinoa onnistua täydellisten voisilmäpullien leivonnassa. Katso niksit videolta!

Voisilmäpulla on pikkupullien aatelia. Täydellisen pehmoinen taikina ja voisydän tekevät siitä monen suomalaisen rakastaman pullan.

Voisilmäpulla on kuitenkin erilaisista pullista haastavimmasta päästä leipoa. Pyöreän pullan sisälle pitäisi saada runsaasti voita ja sokeria. Pulla kohoaa paistaessa ja täytteillä on tapana karata leivinpaperille puolessavälissä paistoa.

Miten ehkäistä tämä harmillinen ongelma ja miten voin saa pysymään pullan sisällä koko paiston ajan?

Katso videolta, miten voi pysyy pullan sisällä karkaamatta pellille:

Testasimme muutamaa erilaista tapaa ja havaitsimme parhaiksi tavoiksi niin sanotun jäädyttämisniksin ja jauhokikan.

Miten voi pysyy voisilmäpullan sisällä? Testaa jäädyttämisniksiä

  1. Tee voista ja sokerista seos, joka jäädytetään. Pilko ensin voita kulhoon, jonka jälkeen mittaa kulhoon saman verran hienoa sokeria. Sekoita seos tahnaksi. Voin ja sokerin määrä riippuu kuinka suuren pullataikinan teet. Tällä pikkupullien taikinaohjeella teet uskomattoman pehmeitä pullia, jotka kohotetaan vain kerran.
  2. Kaada seos pöydälle ja muotoile siitä yksi iso pötkö tai kaksi pienempää pötköä. Kääri pötköt voipaperin sisään ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi.
  3. Kun pullat ovat kohotettu ja melkein valmiina uuniin, ota pötköt pakasteesta. Leikkaa voi-sokeripötköt paloiksi ja paina palat kohonneen pullan sisään syvälle pohjaan asti. Voitele pullat ja paista ne ohjeen mukaan.

Miten voi pysyy voisilmäpullan sisällä? Testaa jauhotusniksiä

  1. Leikkaa jääkaappikylmästä voista sopivan kokoisia kuutioita.
  2. Mittaa kulhoon vehnäjauhoja ja pyöritä kylmät voikuutiot jauhoissa.
  3. Paina jauhotetut voikuutiot kohonneen pullan sisään syvälle. Voitele pullat ja paista ne ohjeen mukaan.

Muita tapoja voin karkaamisen estämiseksi on esimerkiksi leikata pullan päälle saksilla kolo, johon voi upotetaan. Toinen tapa on leipoa pala voita suoraan pullan sisään, jolloin voisydän on ikään kuin yllätyksenä pullan sisällä.

Miten voi pysyy voisilmäpullan sisällä?
Miten voi pysyy pullan sisällä karkaamatta? Jäädytysniksi ja jauhoniksi toimivat! © Sanna Mansikkamäki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten voi pysyy voisilmäpullan sisällä valumatta? Löysimme ratkaisun pullaleipureiden ikuisuusongelmaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.