Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunapulla

Tällä ohjeella leivot elämäsi mehevimmät sitruunapullat. Sitruunapullan salaisuus on samettinen sitruunatäyte ja tahmea tuorejuustokuorrute. Pulla leivotaan amerikkalaisittain vuokaan, mutta kun tuplaat ohjeen, saat pellillisen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

Sitruunapulla (8-10 pullaa)

  • 2½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g pehmeää voita
  • 1 kananmuna voiteluun

Sitruunatäyte

  • 100 g pehmeää voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 2 tl sitruunan mehua
  • ½ tl suolaa

Tuorejuustokuorrute

  • 25 g pehmeää voita
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dl tomusokeria
  • ½ tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 tl sitruunan mehua

Koristeluun

  • sitruunan kuoriraastetta

Valmistusohje

Katso videolta, miten sitruunapulla valmistetaan:

Sitruunapulla valmistuu helposti näin:

  1. Valmista pullataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja sokerit.
  2. Lisää puolet jauhoista. Sen jälkeen lisää jauhoja desi kerrallaan samalla taikinaa vaivaten noin 10 minuuttia.
  3. Lisää pehmeä voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa helposti sormista ja on kimmoisaa.
  4. Anna pullataikinan kohota vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.
  5. Valmista sillä aikaa sitruunatäyte sekoittamalla voi, sokerit, suola sitruunan kuoriraaste ja mehu astiassa tasaiseksi.
  6. Kaada pullataikina jauhotetulle tasolle ja kaulitse taikina neliön muotoiseksi. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle nuolijan avulla.
  7. Pyöritä taikina tasaiseksi rullaksi itsestä pois päin. Leikkaa pullat vuokasi koosta riippuen 8-10 osaan.
  8. Voitele uunivuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Asettele pullat vuokaan ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  9. Voitele pullat lopuksi munalla. Paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.
  10. Valmista tuorejuustokuorrute sekoittamalla pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri, sitruunan mehu ja kuori. Levitä nuolijalla hieman jäähtyneiden pullien päälle.
  11. Koristele sitruunan kuoriraasteella.

Vinkki! Tuplaamalla ohjeen voit leipoa pellillisen pullaa. Kokeile myös trendikästä sitruuna-unikonsiemenkakkua!

sitruunapulla
Sitruunapulla viimeistellään kirpeällä tuorejuustokuorrutteella. © Alina Koskela

Lue myös Anna.fi: Sitruunatiramisu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunapulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.