Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto 

60
min
2
30-60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

12-13 dl vettä
5 perunaa
2 sipulia
4 porkkanaa
1 mukulaselleri
2 palsternakkaa
3-4 tomaattia
1 tl yrttisuolaa (esim. Herbamarea)
runsaasti persiljaa lipstikkaa, kirveliä tai basilikaa
(päälle: kermaviiliä, persiljaa)

Valmistusohje

1. Pese kasvikset ja kuori ne. Pilko porkkana hienoksi ja muut kasvikset lohkoiksi.

2. Keitä kasvikset kypsiksi, talvella 30-40 minuuttia ja syksyllä noin 15-20 minuuttia. Anna hautua vähän aikaa. Soseuta keitto tehosekoittimessa, siivilän läpi tai ”muussinuijalla”.

3. Kuumenna keitto uudelleen, mausta ja lisää maun mukaan kämmenpohjassa murskattuja yrttimausteita. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuumana kylmän kermaviilinokareen ja hienonnetun persiljan koristamana.

Katso lisää kasvissosekeittojen reseptejä täältä.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
22.12.2009
Kotiliesi
  • 2