Kesäkurpitsapikkelsi
Kesäkurpitsapikkelsi on maukas lisuke, joka taipuu monen ruoan kaveriksi. Kokeile pikkelsiä lihapullien kaverina tai tortillan tai hodarin välissä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kesäkurpitsapikkelsi
- 1 l kesäkurpitsaa
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulin kynttä
- 2 kpl porkkanaa
- 2-3 kpl lehtisellerin vartta
- (5 kpl kirsikkatomaattia)
liemi:
- 3 dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl vettä
- 400 g sokeria
- 1 tl suolaa
- laakerinlehti tai mausteneilikka
Valmistusohje
Kesäkurpitsapikkelsi valmistuu näin:
Kesäkurpitsapikkelsi taipuu moneen ja siihen voi käyttää vihanneksia oman maun mukaan.
- Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Jos lisäät joukkoon kirsikkatomaatteja, leikkaa ne pieniksi lohkoiksi.
- Mittaa liemiainekset tilavaan kattilaan ja kiehauta liemi. Lisää kasvisraasteet ja keitä läpikuultaviksi.
- Tölkitä kesäkurpitsapikkelsi kuumana. Nauti pikkelsistä lihapullien kanssa tai hodarin välissä.
Katso myös: Kesäkurpitsa – nappaa ohjeet herkkuruokiin, leivontaan ja säilöntään
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pikkelöidyt kasvikset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapikkelsi